Author: Syysneito
•1.38
.... Anna Bergendahl: This Is My Life!!!!!!No näillä mennään sitten eteenpäin.

Ei tässä kuitenkaan huonosti käynyt, Backgatanin kansainvälinen raati oli tyytyväinen, vaikka toiseksi jäänyt Salem olikin raatimme suosikki. Niin, Salem jäi siis toiseksi =) Kolmanneksi ylsi suihkupoikamme Erik Saade 'Manboy'-kappaleellaan. Jos ette vielä ole käyneet kappaletta katsomassa/kuuntelemassa niin käykää ihmeessä ja katsokaa loppuun saakka. Lopussa poika käy suihkussa =D Ärsyttävä kappale, jää soimaan päähän eikä se ole hyvä asia tässä tapauksessa ;)

Ruotsin suureksi onneksi Timotej ei voittanut eikä ollut edes kolmas, vaikka voittoakin sille hehkuteltiin. Tytöt ylsivät viidennelle sijalle ja Darin kiilasi heidän edelleen neljänneksi. Viiden kärki siis oli se, mitä ennusteltiin vaikkakin järjestys olikin hiukan eri. Loput sijat jääköön mainitsematta, mutta jos teitä todella kiinnostaa, niin lista sijoituksista löytyy täältä.

Muutama asia Melodifestivaaleista on vielä pakko mainita. Ruotsissa osataan hyödyntää kappaleiden äänestäminen oikealla tavalla, sillä jokaisella kappaleella on kaksi numeroa johon voi soittaa/lähettää viestin. Halvempi (0,36€) on vain kappaleen äänestys, mutta kalliimpi (0,99€) menee hyväntekeväisyyteen. Näin ollen äänestämällä saa myös kerättyä rahaa hyväntekeväisyyteen ja jokaisesta osakilpailusta onkin mennyt hyvään asiaan satoja tuhansia euroja. Ajatelkaapas sitä!!!

Toinen ihan eri juttu oli finaalin äänestys. Ruotsilla oli nimittäin 6 kansainvälistä raatia (Venäjä, Ranska, Norja, Kreikka, Serbia ja Irlanti), jotka antoivat kappaleille pisteitä 1, 2, 4, 6, 8, 10 ja 12 (jos nyt muistan oikein) ja sen lisäksi 5 ammattilaisraatia Ruotsissa ja niiden lisäksi katsojaäänestys. Ammattilaisraatien mielestä Salem, Ola, Darin ja Andreas olisivat olleet voittaja-ainesta, mutta kansa halusi Annan vaikka sai Salem kansaltakin ääniä. Pisteet menivät niin, että ammattilaisraadit antoivat yhtä paljon pisteitä kuin kansakin eli molempien sana painoi yhtä paljon. Jos olisi tullut tasatilanne, niin kansan äänet olisivat ratkaisseet voittajan.

Mutta näin tällä kertaa. Miusta tuntuu, että Salem itse on tyytyväinen tähän tulokseen, ainakin hänellä näyttää olevan kiirettä ihan omastakin takaa uuden levyn kanssa, joten hänelle riitti varmasti tämäkin =) Miusta oli vaan kiva, että loppujen lopuksi niin moni tykkäsi Salemista miun lisäksi. Se riitti. Hyvää yötä! Visby kuittaa ja nukahtaa.
This entry was posted on 1.38 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 kommenttia:

On 27. huhtikuuta 2010 klo 10.45 , Anonyymi kirjoitti...

Onko runosuoni vallan ehtynyt täällä blogin puolella?? -Anne-

 
On 30. huhtikuuta 2010 klo 17.19 , Syysneito kirjoitti...

Ei ole ollut hirveästi positiivista kerrottavaa, joten olen jättänyt kertomatta. Ja nettikään ei toimi, joten kuvien lataaminen lähes mahdotonta. Mutta yritän kirjoitella jotain positiivista tänne uskollisten lukijoideni iloksi ;) Halaus!