Author: Syysneito
•15.58
Lauantaina se on. Nimittäin Ruotsin Euroviisuehdokkaan valinta. Jännitys on korkealla jo nyt. Lehdissä puhutaan Melodifestivaalin finaalista, ehdokkaita haastatellaan ahkerasti, vauhti on kova ja iTunesin sinkkulistalla on vain finaalin biisejä Top10-listalla.

Itse olen ihan totaalinen Salem Al Fakir-fani. Päivärutiineihin kuuluu Salemin FB:n sivustolla käynti ainakin kolme kertaa päivässä - hän kertoo kuulumisiaan ahkerasti ja päivittää statustaan useita kertoja päivässä. Olen ostanut myös hänen ensimmäisen ja viimeisen levyn iTunesilta digitaalisesti, harkinnassa on myös levy nro 2. Salem on yksi ennakkosuosikki, mutta ei suinkaan varma voittaja. Idol-Anna on suosikki nro 1 ja pakko se on myöntää: kyllä hänenkin kappale on hyvä, ehkä jopa parempi kuin Salemin, mutta toivon Salemin voittoa. Hmm, vaikeaa...

Olen miettinyt tätä fanittamistani ja todennut, että ei se mitään, vaikka Salem ei pääsisikään Osloon edustamaan Ruotsia. Olen kuitenkin jo nähnyt hänet livenä, rakastunut hänen musiikkiinsa ja persoonaansa - mainio tyyppi =D - ja se riittää miulle. Jos en olisi ollut täällä tänä vuonna niin en vieläkään tietäisi Salemin olemassaolosta, joten nämä Melodifestivaalit ovat osansa tehneet miun kohdalla: löysin idolini =) Ja harkitsen myös Orsa Spelmänin levyn ostoa mummille ja äidille, he voisivat pitää siitä, vaikka miehet laulavatkin ruotsiksi. Minnuu harmittaa kovasti, ettei se päässyt finaaliin, pidin heidän kappaleestaan.

Mutta jotta tekin pääsisitte osalliseksi Melodifestivaalien huumaan - sillä olen varma, että te hingutte innokkaana kuulla Ruotsin finaalikappaleita ;) - niin laitan finaaliehdokkaiden linkkejä alle Melodifestivaalien karsinnoista suosikkijärjestyksessä. Kuuntelee kuka tahtoo. Lupaan tulla tänne kertomaan, miten kävi lauantain jälkeen. Mutta tässä finaalin kaikki 10 kappaletta.
  1. Anna Bergendahl: This Is My Life (katoava kitara)
  2. Salem Al Fakir: Keep On Walking (erikoinen ääni, mainio persoona)
  3. Timotej: Kom (tytöt instrumenteineen)
  4. Darin: You're Out Of My Life (vakavaa Darinia)
  5. Eric Saade: Manboy (söpö suihkupoika)
  6. Jessica Andersson: I Did It For Love (Disney-voimalaulu)
  7. Ola: Unstobbable (Idols hemmo)
  8. Pernilla Wahlgren: Jag vill om du vågar (perus Carola-schlager)
  9. Andreas Johnson: We Can Work It Out (söpö jätkä yrittää vakuuttaa, että kaikki järjestyy)
  10. Peter Jöback: Hollow (tyhjä kappale)
Ja tässä vielä pari, jotka eivät päässeet finaaliin, mutta joista pidin =)
  1. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän: Underbart (paljon parempi kuin Tanskan Wings Of Love menneinä vuosina)
  2. Pauline: Sucker For Love (hienot hiukset ja vaatteet)
  3. Pain Of Salvation: Road Salt ("Jeesus" laulaa niin pelkistetysti kuin voi paljain jaloin)
  4. Alcazar: Headlines (discoa)
Hih, jännittää. Mutta nyt takas koulutehtävien pariin...
This entry was posted on 15.58 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 kommenttia:

On 11. maaliskuuta 2010 klo 18.04 , Anonyymi kirjoitti...

Voi elämä mitä kappaleita...muutaman jaksoi ihan oikeasti kuunnella loppuun. Must tossa Paulinessa oli jotain vänkää ja hauskaa.
-Maria

 
On 11. maaliskuuta 2010 klo 18.11 , Syysneito kirjoitti...

Joo miekin tykkäsin Paulinesta =) Se jää soimaan päähän. Se pääs "andra chansen"iin saakka, muttei pidemmälle =/ Mutt se on veikeä =D

 
On 31. maaliskuuta 2010 klo 17.52 , Anonyymi kirjoitti...

Kerro kilpailuun osallistujista lisää :)